Search
Search
#Agenda
Zottegem, Brakel, Geraardsbergen, Herzele, Horebeke, Kluisbergen, Kruisem, Lierde, Maarkedal, Oudenaarde, Ronse, Wortegem-Petegem, Zwalm

Vrijwilligers rekruteren en motiveren voor lokale erfgoedverenigingen

Vorming rond vrijwilligers en structurele organisatie verenigingen

VORMING

Het is niet eenvoudig om nieuwe vrijwilligers te vinden. Jonge vrijwilligers aantrekken lijkt nog moeilijker. En als je dan die witte raaf gevonden hebt, hoe hou je die dan aan boord? Hoe doe je dat in deze wisselende tijden? Er wordt ook nagedacht over je organisatiestructuur. Dit vormingstraject speelt in op deze vragen.

Het is meer dan een vorming! Het is een parcours waarin je zelf – samen met andere erfgoedverenigingen – aan de slag gaat. Naast vorming, workshops, uitwisseling van ervaringen en goede voorbeelden werk je zelf aan opdrachten. Je denkt samen met andere erfgoedverenigingen na over jullie vernieuwing.

Op het einde van het traject heb je een ruw plan voor het vrijwilligersbeleid in je eigen vereniging en heb je andere erfgoedverenigingen met gelijkaardige noden (en oplossingen) leren kennen. Ga de uitdaging aan en werk met dit traject aan een oplossing voor je organisatie. Zo vlieg je er na deze vorming met frisse moed weer in.

We organiseren dit najaar dit traject gratis voor erfgoedorganisaties uit de Vlaamse Ardennen. Ben je niet uit onze regio? Contacteer ons.

 

VOOR WIE?

Medewerkers van vrijwilligersverenigingen die rond erfgoed werken. Het is aan te raden om tussen de sessies de opdrachten uit te werken samen met collega’s uit je vereniging.

Per erfgoedorganisatie kunnen er twee (vaste) medewerkers deelnemen. Maximum deelnemers 15.

 

INSCHRIJVING

Graag inschrijven per email naar ineke.bruynooghe@erfgoedvlaamseardennen.be. Voor vragen kan je gerust ook telefonisch contact opnemen op 0498 90 82 93. 

 

WAAR EN WANNEER

  • Dinsdag 15 oktober 2024, 19u30-21u30, Kasteel van Egmont, Boekenzolder,kant Désiré Van Den Bosschestraat, Zottegem. 
  • Dinsdag 5 november 2024, 19u30-21u30, De Maalzaak, Zaal Gouddruppel, Maalzaakstraat 2, 9680, Maarkedal.
  • Dinsdag 3 december 2024, 19u30-21u30, Het Stampkot, Sportlaan 3, 9630 Zwalm.
  • Dinsdag 21 januari 2025, 19u30-21u30, Bisschopskwartier, Minderbroedersstraat, 9700 Oudenaarde.

 

LESGEVER

Daphné Maes (medewerker Histories)

NIEUWSBRIEF
Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwtjes? Abonneer je hier
NIEUWSBRIEF
Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwtjes? Abonneer je hier