Search
Search

Bibliotheken vlaamse ardennen

De deelwerking ‘Bibliotheken Vlaamse Ardennen’ is samenwerking tussen de openbare bibliotheken van zes gemeentes uit de Vlaamse Ardennen, namelijk Brakel, Kluisbergen, Maarkedal, Oudenaarde, Ronse en Wortegem-Petegem. 

 

De Bibliotheken Vlaamse Ardennen willen door onderling samen te werken de bibliothecaire dienstverlening in de regio optimaliseren. In het bijzonder op het vlak van cultuurparticipatie, levenslang leren, streekidentiteit en innovatie moet het bundelen van de krachten een meerwaarde creëren. 

 

Al meer dan vijftien jaar bestaat er een traditie van regionale samenwerking tussen bibliotheken van de Vlaamse Ardennen. De ervaring leert dat door samen te werken er vooral meerwaarde kan gecreëerd worden op vier domeinen. 

 

  1. CULTUURPARTICIPATIE

 

Bibliotheken bieden nu een breed scala aan culturele activiteiten, vaak in samenwerking met andere culturele instellingen, waardoor ze een laagdrempelige culturele ontmoetingsplaats vormen voor een divers publiek.

 

  1. LEVENSLANG LEREN

 

Bibliotheken profileren zich steeds sterker als centra voor levenslang leren, waar thema’s variëren van informatietechnologie tot welzijn en persoonlijke ontwikkeling, waardoor ze ideale partners zijn voor samenwerking op dit gebied.

 

  1. STREEKIDENTITEIT

 

Bibliotheken fungeren als belangrijke ontmoetingsplaatsen die regionale identiteit kunnen bevorderen en uitdragen, waardoor een professioneel netwerk van bibliotheken kan bijdragen aan het versterken van de streekidentiteit, zoals in het geval van de samenwerking tussen bibliotheken en Erfgoed Vlaamse Ardennen.

 

  1. INNOVATIE

 

Door samen te werken kunnen bibliotheken efficiënter innovatieve technologieën en diensten implementeren, waardoor ze de kwaliteit van hun dienstverlening kunnen verhogen en een groter publieksbereik kunnen realiseren door het delen van middelen, expertise en krachten.

NIEUWSBRIEF
Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwtjes? Abonneer je hier
NIEUWSBRIEF
Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwtjes? Abonneer je hier