Search
Search
#Projecten

Gerarda en het erfgoedfeest!

De uitgave van het interactief prentenboek ‘Gerarda en het Erfgoedfeest’ is een initiatief van Erfgoed Vlaamse Ardennen en werd mogelijk gemaakt dankzij steun van Vlaanderen en Oost-Vlaanderen.

 

Het boek kwam tot stand dankzij de bijdrage van allerlei erfgoedverenigingen uit de streek. Ilustrator Alain Verster (winnaar Picturale Ronse 2017) maakte per gemeente een mooie illustratie.
 
Het boek vertelt het verhaal van de Reuzin Gerarda die door de Vlaamse Ardennen trekt op weg naar het Grote Erfgoedfeest. Onderweg wordt al het erfgoed levend en het sluit zich bij Gerarda aan op weg naar het feest. Het boek richt zich tot kinderen én volwassenen.
 
Lien Urmel: “Het boek is een ode geworden aan de Vlaamse Ardennen en haar erfgoed. Het wil de mensen tonen: Kijk eens hoeveel erfgoed er overal om jullie heen is! Het is een oproep om dit erfgoed en het landschap te koesteren. Het is een uitnodiging om met dit erfgoed aan de slag te gaan. Want het kan een inspiratiebron zijn voor kunstenaars, voor ondernemers, voor educatie en tal van andere sectoren. Het kan ook een bron van verbinding zijn en erfgoed kan helpen om bruggen te bouwen naar andere culturen.”
 
Het boek heeft ook een digitaal luik dat beschikbaar is via de ErfgoedApp. Als je met de smartphone of tablet over de tekeningen gaat zie je de namen van het erfgoed verschijnen.
 
We verdeelden 2800 gratis boeken in de Vlaamse Ardennen aan de lagere scholen, de logiesverstrekkers en aan erfgoedvrijwilligers. Er worden ook enkele boeken weggegeven in ruil voor een tekening of verhaal over erfgoed. Wie graag een boek wil bemachtigen kan hiervoor terecht bij zijn gemeente of kan een boek online kopen. De 13 deelnemende gemeenten zijn: Brakel, Geraardsbergen, Herzele, Horebeke, Kluisbergen, Kruisem, Lierde, Maarkedal, Oudenaarde, Ronse, Wortegem-Petegem, Zottegem en Zwalm.

NIEUWSBRIEF
Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwtjes? Abonneer je hier
NIEUWSBRIEF
Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwtjes? Abonneer je hier