Search
Search

beeldbank

De erfgoedbeeldbank is een regionale beeldbank met erfgoedmateriaal over de Vlaamse Ardennen. Denk aan oude foto’s, postkaarten, doodsprentjes en sfeerbeelden. Iedereen kan in de beeldbank snuisteren, met of zonder account.

Wil je actief meewerken om nieuw materiaal toe te voegen neem dan zeker contact met ons op!

De beeldbank bundelt duizenden afbeeldingen over de Vlaamse Ardennen. Ook beelden uit publieke collecties, zoals archieven en musea vind je er terug. Samen met een netwerk van enthousiaste vrijwilligers sporen we beeldmateriaal op. Zij gaan in hun eigen dorp op zoek naar unieke foto’s, affiches en prentbriefkaarten. We bewaren en ontsluiten het zorgvuldig voor de toekomst. In de Erfgoedbank bewaren we niet alleen de beelden, maar ook de verhalen die eraan vasthangen.

 

Zo komt op www.erfgoedbankeva.be het verleden terug tot leven. Ook tijdens toonmomenten, op wandelroutes en in de verschillende gemeenten willen we het verleden van onze streek tonen. Dus ook daar bots je op beelden uit de Erfgoedbank.

 

In elk van de dertien steden en gemeenten van de erfgoedregio Vlaamse Ardennen werkt een lokale groep aan de Erfgoedbank. Zin om mee te doen? Neem contact met ons op. Elke nieuwe medewerker krijgt een opleiding en een vrijwilligersverzekering. Voor vragen kan je steeds terecht bij de lokale verantwoordelijke of bij de verantwoordelijke van de erfgoedcel Vlaamse Ardennen.

NIEUWSBRIEF
Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwtjes? Abonneer je hier
NIEUWSBRIEF
Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwtjes? Abonneer je hier