Search
Search

Cultureel erfgoedcel

Erfgoed Vlaamse Ardennen (EVA) maakt de bewoners van de Vlaamse Ardennen warm voor het rijke erfgoed uit de regio. Dat doen we in samenwerking met lokale besturen, erfgoedverenigingen, organisaties en erfgoedenthousiastelingen. Erfgoed Vlaamse Ardennen is een samenwerking van een cultureel erfgoedcel en een onroerend erfgoeddienst.

 

 

De cultureel erfgoedcel werkt specifiek rond cultureel erfgoed. Dat kan roerend erfgoed zijn. Denk maar aan erfgoed dat je kan verplaatsen, zoals archiefstukken of oude foto’s. Het kan ook immaterieel erfgoed zijn. Dat kan je niet aanraken of vastnemen, zoals dialecten, verhalen, ambachten en tradities.

 

Erfgoed voor iedereen!

Wil je het erfgoed in de Vlaamse Ardennen beter leren kennen? Daar helpen wij jou graag mee op weg!

Erfgoed in de klas

Erfgoed in jouw vereniging of klas? Bij Erfgoed Vlaamse Ardennen kan je gratis een educatief pakket ontlenen voor de derde graad van de lagere school.

Ondersteuning en advies

Erfgoed Vlaamse Ardennen geeft subsidies voor kleine erfgoedprojecten en de aankoop van verpakkingsmateriaal. Er is ook een gratis uitleendienst voor educatief materiaal en professioneel materiaal voor erfgoedbeheer. Je kan bij het team van Erfgoed Vlaamse Ardennen ook steeds terecht voor deskundig advies bij het beheer van jouw erfgoedcollectie.

 
  

Deelnemen aan het netwerk van EVA? Dat kan!

Laat gerust iets weten als je interesse hebt in vrijwilligerswerk of in één van onze collegagroepen of netwerken. De Erfgoedborrel is ons jaarlijks netwerkmoment waar iedereen met een hart voor erfgoed elkaar kan ontmoeten. Daarnaast ondersteunt Erfgoed Vlaamse Ardennen ook het Museumnetwerk, Heemkringenoverleg, Steenbakkersnetwerk, werkgroepen voor de Digitale Beeldbank en werkgroepen voor inventarisatie van religieus erfgoed.