Search
Search
#Projecten

Religieus erfgoed

Religieus erfgoed is rijk vertegenwoordigd in de Vlaamse Ardennen. 7% van alle Vlaamse parochiekerken vind je in onze regio en maar liefst 18% van het Oost-Vlaamse religieus erfgoed ontdek je in de Vlaamse Ardennen.

 

“Van ciborie tot kazuifel”

In het project “Van Ciborie tot kazuifel” inventariseren we alle parochiekerken in de Vlaamse Ardennen.

 

De erfgoedcel Vlaamse Ardennen zet in op de zorg voor en de ontsluiting van het religieus erfgoed in de regio. Experten leiden het kerkbestuur en enkele vrijwilligers op waarna deze ieder object uit de collectie gaan nummeren, documenteren en fotograferen. Hierdoor ontstaat een volledig beeld van de aanwezige erfgoedcollectie.

 

Deze erfgoedinventaris is de basis voor de toekomst. We gebruiken het onder meer bij de waardering van objecten of volledige collecties, bij de selectie voor herbestemmingen, bij de opmaak van tentoonstellingen en het opstellen van een collectieplan.

 

In het project “Van ciborie tot kazuifel” is de erfgoedcel Vlaamse Ardennen het algemene aanspreekpunt. Niet alleen stellen we alle materialen voor de inventarisatie ter beschikking via de uitleendienst. Ook zorgen we voor de vorming van vrijwilligers en een algemeen nazicht.

 

Ter ondersteuning van dit inventarisatietraject, bieden we verder ook subsidies aan voor de aankoop van verpakkingsmateriaal.

 

Neem hierover contact op met Ineke Bruynooghe:

(mail: ineke.bruynooghe@erfgoedvlaamseardennen.be / tel: 0490 98 82 93)

NIEUWSBRIEF
Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwtjes? Abonneer je hier
NIEUWSBRIEF
Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwtjes? Abonneer je hier